concertzaal

locatie
kloosterstraat 1, Tilburg

Architect
Jo Coenen

Opdrachtgever
Theaters Tilburg

Transformatie

 

 

achtergrond

De Concertzaal en Fontys Hogeschool voor de Kunsten (FHK) (architect Jo Coenen/JCAU) krijgen een centrale positie aan het plein na jarenlang een hele drukke Cityring met autoverkeer als omgeving te hebben gehad. Voor Theaters Tilburg aanleiding om bij het 25 jarig jubileum van de Concertzaal in het najaar 2021 niet alleen terug- maar vooral vooruit te kijken: o.a. welke mogelijkheden zijn er voor de Concertzaal, met een Stadsforum aan je voeten? 

transformatie

Er zijn 2 inspiratie-sessies geweest over culturele en stedelijke ontwikkelingen en aanleidingen, gevolgd door een professioneel (openbaar) gesprek tussen Jo Coenen en Kristian Koreman (ZUS, ontwerper van het Stadsforum). Tenslotte is er door studenten een hele dag in workshops samengewerkt met Jo Coenen, Ad Roefs en Ton van der Haagen als klankbord. Inspirerende suggesties waren de uitkomst, het professionele vervolg is uiteraard in handen van architect Jo Coenen/JCAU.

Jo Coenen heeft een eerste aanzet gemaakt voor een nieuwe entree van de concertzaal, in combinatie met de toegang tot de fietsenkelder. 

gegevens

De plannen bevinden zich nog in een erg vroeg stadium.