2023
toegang

In 2023 is het thema van de Dag van de Architectuur Toegang  | Toegankelijkheid

Beleef een stuk Tilburg samen met de planmakers. Hoe wordt er gewerkt aan de stad, wat wordt er gekoesterd en waar komen grote veranderingen? De stad gaat verdichten, wat betekent dat? Waar merk je dat nu in de stad?

Op 17 juni organiseerden we een wandeling door de stad, rondom het nieuwe Stadsforum. Onderweg deelden planmakers en architecten wat er te zien is, waarom het er zo uitziet en welke ontwikkelingen er te wachten staan. Deelnemers kregen op een unieke manier toegang tot een aantal gebouwen en plekken waar je misschien normaal nooit komt en bekeken ze door een nieuwe bril.

Beleef de toekomstige inhoud van een locatie door de verbeelding en het verhaal van de ontwerper middels de informatie die per locatie te vinden is op de website.

 

Rondom de Dag van de Architectuur organiseren CAST en het Architectenplatform Tilburg jaarlijks een activiteit.

Dit project is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van de Gemeente Tilburg.

De Dag van de Architectuur is er voor iedereen die is geïnteresseerd in architectuur en stedelijke ontwikkeling. Sinds 1986 is de Dag van de Architectuur een landelijk fenomeen dat een groot aantal bezoekers trekt. Veel dorpen en steden stellen bijzondere gebouwen open en bieden een programma lezingen, debatten, tentoonstellingen, films en excursies. Plaatselijk geeft iedere stad of regio het programma een eigen invulling.